09013198364
تاریخچهگزارش بدنسازی

زندگینامه و بیوگرافی سهراب سرابی قهرمان بدنسازی ایران

0901319864

با زندگینامه و بیوگرافی سهراب سرابی قهرمان بدنسازی ایران از نام‌آوران این رشته ورزشی در ایران و جهان با شما هستیم. قهرمان قهرمانان لقب این پهلوان ایرانی است. سهراب سرابی دبير بازنشسته آموزش و پرورش، دارای مدرک ليسانس روانشناسی و دكترای تربیت‌بدنی از دانشگاه تهران است و مدرس دانشگاه می‌باشد. علاوه بر سه قهرمانی سهراب سرابی در جهان و پهلوانی در ایران، ایشان به‌عنوان سرپرست فدراسيون بدنسازی و پرورش اندام و مشاور این فدراسیون، داور و مربی بین‌المللی اين رشته نیز فعاليت داشته است.

در ادامه به معرفی بیوگرافی سهراب سرابی و زندگینامه سهراب سرابی به همراه خلاصه‌ای از دستاورد‌های این بزرگ‌مرد و اسطوره جهانی که قهرمان بدنسازی مشهد و ایران می‌باشد، می‌پردازیم.

بیوگرافی سهراب سرابی قهرمان بدنسازی ایران و جهان

سهراب سرابی در تاریخ ۱۳ فروردین ماه سال ۱۳۲۵ هجری در شهر مشهد متولد شد. او از نوجوانی استعداد فوق‌العاده‌ای در رشته‌های ورزشی همچون ژیمناستیک، والیبال، آکروبات کشتی و … داشت. در همین دوران روزی از خیابان ارگ مشهد که آن زمان از خیابان‌های معروف و پر رفت‌وآمد این شهر بود می‌گذشت و شخصی با بدن ورزیده و قوی‌هیکل را مشاهده کرد.

در بیوگرافی وی به نقل از خود سهراب سرابی اسطوره بدنسازی ایران در آن زمان هفت بار پی‌درپی به‌صورت دو از آن شخص جلو زد تا بدن آن مرد ورزشکار را بهتر مشاهده کند. بعد از آن متوجه شد که این مرد ورزشکار، از قهرمانان وزنه برداری استان خراسان و مدیر باشگاه بدنسازی “محمد رضوی” است. پس از آن روز سهراب سرابی به علت علاقه زیاد در نوجوانی و سن 16 سالگی به بدنسازی روی آورد. قد سهراب سرابی جزو رسته کوتاه قدان بود و وزن سهراب سرابی حدود 70 کیلوگرم می‌شد.

در ابتدا محمد رضوی به دلیل سن پایین به سهراب سرابی جوان اجازه تمرین در باشگاه را نمی‌داد. او گمان نمی‌کرد که این نوجوان پرشور قهرمان بدنسازی ایران سهراب سرابی خواهد بود. سهراب سرابی با پشتکار تمام به انجام تمرینات ورزشی در منزل، آن هم با استفاده از وسایل دست سازش پرداخت. پس از مدتی توجه محمد رضوی به ایشان جلب شد و اجازه تمرین در باشگاه را دریافت کرد. سهراب سرابی قهرمان بدنسازی ایران از همان ابتدا نیز شروعی پرقدرت داشت. عکس های سهراب سرابی هر چند قدیمی هستند ولی با مشاهده این تصاویر به تفاوت بدنی این ورزشکار پی خواهید برد.

شروع حرفه ای سهراب سرابی

در بیوگرافی سهراب سرابی قهرمان بدنسازی ایران ذکر شده است که وی قبل از 16 سالگی پا به عرصه ورزش گذاشت. اما شروع بدنسازی و پروش اندام وی با سن 16 سالگی شروع شد. در سال 1342 و در سن 17 سالگی اولین مقام قهرمانی کشوری خود در رشته پرورش اندام را در مقابل بزرگانی چون “علی علائی” و “سیرون هامازاسب” کسب کرد.

در سال 1344 قهرمان بدنسازی ایران سهراب سرابی در سن 19 سالگی به سه مقام بزرگ جهانی قهرمانی کشور در رسته آپولون، قهرمانی آسیا در رسته کوتا‌ه‌قد و عنوان سومی جهان در رشته پرورش اندام را از آن خود کرد و دوران قهرمانی سهراب سرابی آغاز شد.

پس از این دوران و درخشش سهراب سرابی با وجود نوپا بودن وزنه‌برداری، برخی غرض‌ورزی‌ها و جریانات باندی سبب فلج شدن بدنسازی و پرورش اندام و خانه‌نشینی قهرمان بدنسازی ایران سهراب سرابی برای مدت زمان 6 سال شد. خیانتی نابخشودنی که به ملت قهرمان دوست و قهرمان پرور کشور تحمیل گشت.

در طی این مدت سهراب سرابی پس از انجام خدمت نظام وظیفه، به تحصیل در دانشگاه مشغول شد و هم‌زمان به‌عنوان آموزگار نمونه مشغول به کار شد. همچنین در این مدت در رقابت‌های ورزشی همچون وزنه‌برداری دانشجویی نیز شرکت کرد. قهرمان پرورش اندام ایران سهراب سرابی تمامی مراحل زندگی را مدیریت کرد و با برنامه‌ریزی مشکلات را از پای درآورد.

سال 1350 رقابت‌های بدنسازی در ایران مجددا آغاز شد و سهراب سرابی دوباره با قدرت و همت بیشتر به صحنه رقابت‌ها بازگشت و بر سیرون هامازاسب وزنه‌بردار، ورزشکار رشته زیبایی اندام و هنرپیشه ارمنی تبار اهل ایران پیروز شد و عنوان آقای ایران را کسب نمود.

خصوصیات اخلاقی سهراب سرابی

سهراب سرابی در این رقابت‌ها نه‌تنها اقتدار و اخلاق و خصایص پهلوانی خود را نشان داد؛ بلکه به احترام آقای هامازاسب از سکوی قهرمانی بالا نرفت و جام قهرمانی خود را به نشانه احترام به بزرگی و مقام پیشکسوتی سیرون هامازاسب، به او اهدا نمود. این عمل جوانمردانه باعث شد تا سهراب سرابی از درجه قهرمانی به مقام پهلوانی صعود کند و به فردی تأثیرگذار و ماندگار و اسطوره بدنسازی ایران بدل شد.

با مطالعه بیوگرافی سهراب سرابی به موضوع محرومیت‌های بدنسازی ایران مواجه می‌شویم که مانع از مدال‌آوری و شهرت بیشتر این قهرمان و سایر اسطوره های بدنسازی ایران در ان دوران شد. تا سال 1353 با دشمنی‌های فراوان اجازه حضور فعالانه ورزشکاران در رشته بدنسازی داده نمی‌شد. مدت‌ها بعد و پس از اعمال تغییراتی در فدراسیون جهانی،‌ از قهرمان بدنسازی ایران سهراب سرابی به همراه دیگر قهرمانان کشور آقایان خانقاهی، سید رحمت‌الله عظیمی، محمد تبریزی و بیضاوی توانستند در طی سال‌های 1353 تا 1357برای کشورمان ایران افتخار آفرینی کنند.

ادامه قهرمانی سهراب سرابی بعد از انقلاب

در طی این سال‌ها سهراب سرابی بر افرادی همچون “احمد اینانلو” قهرمان شهیر ترک غلبه کرد و مقام‌های آسیایی و جهانی زیادی کسب نمود. بعد از انقلاب سال 1357 و پس از درگیری کشور در هشت سال جنگ تحمیلی عملاً رشته بدنسازی در کشور تعطیل بود و سهراب سرابی تا سال 1373 از صحنه رقابت‌ها و مسابقات دور ماند.

در این سال‌ها احمد اینانلو که پیش از آن مغلوب سهراب سرابی اسطوره پرورش اندام ایران شده بود؛ مدال‌های قهرمانی زیادی کسب کرد. با این وجود پهلوان سرابی به دلیل مصالح کشور و حفظ حیثیت ملی خود سکوت کرده و به تمرین و آماده‌سازی خود پرداخت. در حالی‌ که ایشان می‌توانست از طریق راه‌های مختلفی به رقابت‌های بین‌المللی بازگردد.

زندگینامه سهراب سرابی سرشار از چالشهایی می‌باشد که مانع از قهرمانی‌های مکرر این قهرمان قهرمانان شد. پس از این دوران در سال 1375 با وجود خیانت‌ها و ناجوانمردی‌های سردمداران فدراسیون وقت وزنه‌برداری، قهرمان بدنسازی ایران سهراب سرابی توانست به‌عنوان قهرمانی استادان بزرگ آسیا دست یابد. این رویداد نشان داد که اگر شرایط زمان مساعد بود، او حداقل طی مدت 30 سال قهرمان و چهره برتر رقابت‌های بین‌المللی قرار می‌گرفت. شایان ذکر است که فرزند ایشان سامان سرابی نیز قهرمان شایسته میهن در سطوح کشوری و بین‌المللی در رشته بدنسازی و پرورش اندام است.

عکس سهراب سرابی در سکوی قهرمانی رسته کوتاه قد در سال 1975 را مشاهده می‌کنید. افتخارات سهراب سرابی این بزرگ‌مرد را نمی‌توان دسته‌بندی کرد با این حال با مطالعه زندگینامه سهراب سرابی وی 13سال متوالی دارنده عنوان آقای ایران و قهرمان قهرمانان کشور بود. همچنین بارها در مسابقات بین‌المللی درخشید. از افتخارات سهراب سرابی، پهلوان و قهرمان برجسته ایران و جهان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

سهراب سرابی

قهرمانی های آقای سهراب سرابی

آقای سهراب سرابی این اسطوره بدنسازی بخاطر علاقه شدیدی که به بدنسازی داشت و با تلاش های فروان خود توانست در سن ۱۸ سالگی سه مقام بزرگ جهانی در بدنسازی را کسب کند.

استاد سرابی در سال ۱۳۴۳ قهرمان پرورش اندام آسیا و جهان شد .
لیست قهرمانی استاد سهراب سرابی :
سال ۱۳۴۲:
مسابقات نوستالژی: سهراب سرابی نفراول علی اعلایی نفر دوم و سیرون هامازاسب نفرسوم

سال ۱۳۴۴ :
استاد سهراب سرابی قهرمان کشوری در رسته آپولون
قهرمانی آسیا در رسته کوتاه قد و عنوان سومی جهان را از آن خود کرد.
در مسابقات پرورش اندام آسیا و جهان مقام اول را کسب کرد.

سال ۱۳۵۱ :
استاد سرابی مقام نخست رسته کوتاه قد و کسب عنوان آقای ایران را از آن خود کرد.

سال ۱۳۵۲:
سهراب سرابی در مسابقات مستری آسيا قهرمان جهان شد.
کسب مقام دوم در رسته کوتاه قد در کوالالامپور، کشور مالزی
مقام چهارم رسته کوتاهl قد در ژنو، سو‍ٰئیس

سال ۱۳۵۳
استاد سرابی توانست دوباره مقام نخست رسته کوتاه قد و کسب عنوان آقای ایران را کسب کند.

سال ۱۳۵۴
سهراب سرابی مقام مقام نخست رسته کوتاه قد
کسب عنوان آقای ایران مقام دوم رسته کوتاه قد در لاهور پاکستان را کسب کرد.
سال ۱۳۵۵:
استاد سرابی مقام اول مسابقات پرورش اندام آسیا و جهان به همراه مهدی خانقاه نفر دوم سمت چپ
سید عظیمی نفر سوم سمت راست

سال ۱۳۷۵
سهراب سرابی مقام نخست
و مقام سوم را در رسته کوتاه قد در سنگاپور را بدست آورد.

۱۳۷۶
استاد سرابی مقام نخست رسته کوتاه قد
کسب مقام دوم پیشکسوتان در سئول ، کره جنوبی را کسب کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × پنج =

دکمه بازگشت به بالا